Norg (Drenthe)
06 1533 5598
info@stichtingnorgermarktconcours.nl

Bestuur

REINDER AUWEMA – Voorzitter

Reinder Auwema, wonende te Een-West. Mijn vader is 30 jaar lang lid geweest van het bestuur SNC. Alle (intensieve) werkzaamheden als bestuurslid van SNC van dichtbij meegemaakt….!
Ik ben jarenlang betrokken geweest bij de paardensport, eerst onder het zadel bij de Lelieruiters te Norg en later aangespannen bij TAVENO. Als bestuurder ben ik enige jaren voorzitter geweest van de Lelieruiters, voorzitter van de ouderraad ’t Twaspan openbare school te Haulerwijk, voorzitter Jeugdcommissie HJC een jeugdsamenwerkingsverband van de voetbalverenigingen in Haulerwijk en tot dit jaar als bestuurslid voetbalzaken van de fusie vereniging sv Haulerwijk.
Daarnaast ben ik nog enkele jaren bestuurslid geweest bij TAVENO en aansluitende de technische commissie aangespannen sport van de KNHS.
De uitdaging voor mij is om dit fantastische sport evenement in Norg, met alle betrokken vrijwilligers en (lokale) sponsoren tot in lengte van jaren op dit uitzonderlijk hoge niveau vast te houden. Ik heb daar vertrouwen in!

LUCY STEVENS – Wedstrijdsecretariaat

Mijn naam is Lucy Stevens. Geboren en getogen in Norg en al jong besmet met het ‘paardenvirus’. Eerst als pony ruiter bij Ponyclub de Lelieruitertjes en later ook bij de Rijvereniging.
Vanaf mijn 16de ben ik in de weekenden en vakanties begonnen te werken bij Stal Boelens te Bunne en hier in aanraking gekomen met de tuigpaarden. Na een paar jaar mocht ik mijn rijvergunning gaan halen en heb ik een aantal jaren damesnummer voor stal Boelens gereden.
Daarnaast heb ik 14 jaar damesnummer bij Lammert Tel (tegenwoordig stal Tel/Boelens) gereden, o.a. met Wervelwind, waar ik ook 4 maal dameskampioen mee ben geworden.
Sinds 2019 toegetreden tot het bestuur van Stichting Norgermarkt Concours als Secretaresse. Een hele uitdaging, maar ook een eer om deel uit te mogen maken van de organisatie van dit mooie concours. We zien u graag tijdens één van onze evenementen in Norg!

ROELOF PASTOOR – Penningmeester

Roelof Pastoor, geboren in Norg en daar nog steeds woonachtig. In 2016 toegetreden tot het bestuur van de Stichting Norgermarkt Concours en in 2017 het penningmeesterschap op mij genomen.
Ruim 42 jaar bij Justitie gewerkt, waarvan de laatste tien jaren als wagenparkbeheerder. Ik heb geen paardensport verleden maar heb wel enige bestuurlijke ervaring. Zo ben ik 10 jaar penningmeester geweest van Voetbalvereniging Gomos en daarnaast 18 jaar actief, waarvan ook 10 jaar penningmeester, van de Feestvierdaagse Norg.
De activiteiten, die de stichting organiseert zijn in de loop de jaren, nu meer dan 40 jaar, uitgegroeid tot belangrijke jaarlijkse evenementen in Norg. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door onze sponsoren, die onze stichting een warm hart toedragen.
Samen met mijn collega bestuursleden en de vrijwilligers proberen we het bereikte niveau te behouden en waar mogelijk nog te verbeteren. Kom naar Norg voor deze prachtige paardensport.

NIELS DAM – Materiaal beheer

Ik ben Niels Dam, woon in Norg samen met Agnes en onze 2 kinderen.
In het dagelijkse leven ben ik kraanmachinist in de wegenbouw. Van jongs af aan zijn paarden en pony’s een deel van m’n leven. Begonnen met zelf pony rijden. Vervolgens stalknecht en groom bij de tuigpaarden. Daarnaast ging ik vaak helpen als er ergens paarden beleerd moesten worden en tegenwoordig ben ik knecht, chauffeur, voorlezer, sponsor en natuurlijk de grootste fan van onze dochter en haar pony Roos.
Vorig jaar werd ik gevraagd om toe te treden tot het bestuur van Stichting Norgermarkt Concours. Nou, dat is me nogal wat. Het overviel mij wel een beetje, maar voelde me gelijk ook wel vereerd. Bestuurslid worden van het mooiste tuigpaardenconcours van Nederland, wie wil dat niet! En als we dit soort mooie evenementen in ons mooie dorp Norg willen behouden, zullen we ons daar ook voor moeten inzetten.

HELEEN DE HAAN-DOEDENS – Secretariaat

Ik ben Heleen de Haan-Doedens en geboren in Norg. Getrouwd met Abel en samen hebben we vier kinderen mogen krijgen. Samen met onze zoon runnen we een melkveehouderij in Een-West. Daarnaast werk ik als secretaresse bij SPIE in Groningen.
Nadat de voorzitter me een paar jaar geleden had gepolst zitting te willen nemen in het stichtingsbestuur, ben ik in 2021 tot het bestuur toegetreden om diverse secretariaatswerkzaamheden op me te nemen. Vroeger als jong meisje begonnen op een B pony en besmet geraakt met het paardenvirus.
Dat raak je nooit meer kwijt. Er zijn ergere virussen, dat hebben we helaas allemaal moeten ervaren de afgelopen twee jaren.
In het verleden heb ik deelgenomen aan de drie verschillende evenementen die SNC jaarlijks organiseert. Ik heb een heerlijke tijd gehad als deelnemer aan diverse paardensportdisciplines. Ik gun dat eenieder. Daarom vind ik het mijn sociale plicht om iets terug te doen voor de paardensport. Ik hoop dat onze toeschouwers mooie en fascinerende sportmomenten mogen aanschouwen. Ik verwacht dat onze deelnemers samen met hun viervoeters op een eerlijke en faire manier strijden voor de hoogste eer.
Laten we met elkaar zorgen dat onze paardensport toekomstbestendig is. Het is mijn doel te proberen dit voor elkaar te gaan krijgen. Ik begroet u graag op onze evenementen.