Norg (Drenthe)
06 1533 5598
info@stichtingnorgermarktconcours.nl

Bestuur

REINDER AUWEMA – Voorzitter

Reinder Auwema, wonende te Een-West. Mijn vader is 30 jaar lang lid geweest van het bestuur SNC. Alle (intensieve) werkzaamheden als bestuurslid van SNC van dichtbij meegemaakt….!
Ik ben jarenlang betrokken geweest bij de paardensport, eerst onder het zadel bij de Lelieruiters te Norg en later aangespannen bij TAVENO. Als bestuurder ben ik enige jaren voorzitter geweest van de Lelieruiters, voorzitter van de ouderraad ’t Twaspan openbare school te Haulerwijk, voorzitter Jeugdcommissie HJC een jeugdsamenwerkingsverband van de voetbalverenigingen in Haulerwijk en tot dit jaar als bestuurslid voetbalzaken van de fusie vereniging sv Haulerwijk.
Daarnaast ben ik nog enkele jaren bestuurslid geweest bij TAVENO en aansluitende de technische commissie aangespannen sport van de KNHS.
De uitdaging voor mij is om dit fantastische sport evenement in Norg, met alle betrokken vrijwilligers en (lokale) sponsoren tot in lengte van jaren op dit uitzonderlijk hoge niveau vast te houden. Ik heb daar vertrouwen in!

LUCY STEVENS – Wedstrijdsecretariaat

Mijn naam is Lucy Stevens. Geboren en getogen in Norg en al jong besmet met het ‘paardenvirus’. Eerst als pony ruiter bij Ponyclub de Lelieruitertjes en later ook bij de Rijvereniging.
Vanaf mijn 16de ben ik in de weekenden en vakanties begonnen te werken bij Stal Boelens te Bunne en hier in aanraking gekomen met de tuigpaarden. Na een paar jaar mocht ik mijn rijvergunning gaan halen en heb ik een aantal jaren damesnummer voor stal Boelens gereden.
Daarnaast heb ik 14 jaar damesnummer bij Lammert Tel (tegenwoordig stal Tel/Boelens) gereden, o.a. met Wervelwind, waar ik ook 4 maal dameskampioen mee ben geworden.
Sinds 2019 toegetreden tot het bestuur van Stichting Norgermarkt Concours als Secretaresse. Een hele uitdaging, maar ook een eer om deel uit te mogen maken van de organisatie van dit mooie concours. We zien u graag tijdens één van onze evenementen in Norg!

ROELOF PASTOOR – Penningmeester

Roelof Pastoor, geboren in Norg en daar nog steeds woonachtig. In 2016 toegetreden tot het bestuur van de Stichting Norgermarkt Concours en in 2017 het penningmeesterschap op mij genomen.
Ruim 42 jaar bij Justitie gewerkt, waarvan de laatste tien jaren als wagenparkbeheerder. Ik heb geen paardensport verleden maar heb wel enige bestuurlijke ervaring. Zo ben ik 10 jaar penningmeester geweest van Voetbalvereniging Gomos en daarnaast 18 jaar actief, waarvan ook 10 jaar penningmeester, van de Feestvierdaagse Norg.
De activiteiten, die de stichting organiseert zijn in de loop de jaren, nu meer dan 40 jaar, uitgegroeid tot belangrijke jaarlijkse evenementen in Norg. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door onze sponsoren, die onze stichting een warm hart toedragen.
Samen met mijn collega bestuursleden en de vrijwilligers proberen we het bereikte niveau te behouden en waar mogelijk nog te verbeteren. Kom naar Norg voor deze prachtige paardensport.

HELEEN DE HAAN-DOEDENS – Secretariaat

Ik ben Heleen de Haan-Doedens en geboren in Norg. Getrouwd met Abel en samen hebben we vier kinderen mogen krijgen. Samen met onze zoon runnen we een melkveehouderij in Een-West. Daarnaast werk ik als secretaresse bij SPIE in Groningen.
Nadat de voorzitter me een paar jaar geleden had gepolst zitting te willen nemen in het stichtingsbestuur, ben ik in 2021 tot het bestuur toegetreden om diverse secretariaatswerkzaamheden op me te nemen. Vroeger als jong meisje begonnen op een B pony en besmet geraakt met het paardenvirus.
Dat raak je nooit meer kwijt. Er zijn ergere virussen, dat hebben we helaas allemaal moeten ervaren de afgelopen twee jaren.
In het verleden heb ik deelgenomen aan de drie verschillende evenementen die SNC jaarlijks organiseert. Ik heb een heerlijke tijd gehad als deelnemer aan diverse paardensportdisciplines. Ik gun dat eenieder. Daarom vind ik het mijn sociale plicht om iets terug te doen voor de paardensport. Ik hoop dat onze toeschouwers mooie en fascinerende sportmomenten mogen aanschouwen. Ik verwacht dat onze deelnemers samen met hun viervoeters op een eerlijke en faire manier strijden voor de hoogste eer.
Laten we met elkaar zorgen dat onze paardensport toekomstbestendig is. Het is mijn doel te proberen dit voor elkaar te gaan krijgen. Ik begroet u graag op onze evenementen.

HENK NOTEBOOM

Mijn naam is Henk Noteboom. Ik ben 61 jaar, geboren in Zwolle Kerspel, waar mijn ouders een melkveehouderij hadden. Na een omzwerving van Zwolle naar het platteland in Groningen zijn we terecht gekomen in het mooie Donderen. In Donderen heb ik samen met mijn vrouw Harriët 20 jaar een melkveehouderij gehad. Toen bleek dat onze kinderen hun ambities buiten onze melkveehouderij vonden, zijn we gestopt met onze melkveehouderij.  We hebben daarop onze gebouwen aangepast naar het voeren van een caravanstalling.

Ik ben begonnen in de houtbewerking en staalconstructie. Ik maak allerhande houten meubels op maat. U heeft een idee in uw hoofd en ik probeer dit idee uit te werken tot uw gewenste meubelstuk. Daarnaast help ik onze zoon Michel met zijn bedrijf in onderhoud en reparatie van landbouwmachines en kleine constructie.

Op jonge leeftijd ben ik besmet geraakt met het paardenvirus. Als klein jongetje begon ik op een zwartbonte Shetland pony en uiteindelijk als volwassen man beland op de rug van een prachtig Engels volbloed paard. Mijn vrouw Harriët heeft ook altijd paard gereden. Op 12-jarige leeftijd kwam Bennie Hoksbergen bij ons in de buurt van Zwolle te wonen. Vanaf die tijd stak ik al mijn vrije tijd in tuigpaarden. Samen met Bennie hebben we meerdere kampioenschappen behaald in tandem en tweespan. Tijdens een shownummer in Nunspeet hadden wij een quadrum als mijn absoluut hoogtepunt in de tuigpaardensport.

Nadat ik benaderd ben om toe te treden als bestuurslid bij Stichting Norgermarkt Concours begon het weer te kriebelen. Ik hoop een bijdrage te kunnen leveren om dit mooie concours op hoog niveau te kunnen voortzetten.

JANINE BOSMA

Mijn naam is Janine Bosma, 22 jaar oud en woon in Een-West. Hier woon ik samen met mijn vriend op het melkveebedrijf dat hij samen met zijn ouders runt.

Het bijzondere eraan is, dat mijn opa Bosma één van de oprichters is van de Stichting Norgermarkt Concours in 1978. Nu krijg ik de kans om zelf actief bij te dragen aan het bestuur en betrokken te zijn bij de organisatie van deze prachtige evenementen. Als jonge aanwinst hoop ik de tuigpaardensport te laten bloeien en nog vele sportieve jaren te mogen organiseren.

Van jongs af aan ben ik al betrokken bij de paardensport. Ik heb al verschillende disciplines van de paardensport beoefent, waaronder dressuur, springen, crossen, voltige (turnen op een paard) en mennen. Sinds mijn vijfde nam ik elk jaar deel aan het ringsteken, eerste achter in de kar, vervolgens als steker met opa Dussel en uiteindelijk als zelfstandige menner. Dit jaarlijkse evenement was altijd een hoogtepunt waar ik erg naar uit kon kijken. Ook met het september concours was ik vaak van de partij.  

MARIT VAN RAAIJ

Mijn naam is Marit van Raaij, 24 jaar oud en woonachtig in Norg. Als klein meisje ben ik opgegroeid tussen de paarden van mijn opa. Mijn opa fokte met tuigpaarden en hielp rijders mee tijdens concoursen. Mijn  ervaring met paarden begon met shetlandpony’s en de welsh pony’s van mijn opa, waarop ik jarenlang heb gereden.

Van jongs af aan nam mijn opa me mee naar diverse paardenevenementen, waaronder de evenementen georganiseerd door Stichting Norgermarkt Concours. Zelf heb ik ook een aantal keren deelgenomen aan het ringsteken.

Toen ik begin 2023 werd gevraagd voor het bestuur, hoefde ik niet lang na te denken. Deze unieke kans om een bijdrage te leveren aan de mooie tuigpaardensport kon ik niet aan me voorbij laten gaan. Ik vind het belangrijk dat deze prachtige sport blijft voortbestaan en voel me vereerd om als jonge aanwinst het ervaren bestuur te morgen versterken. Samen streven we naar een mooie toekomst voor de tuigpaardensport, waarin traditie en vernieuwing hand in hand gaan.